Södertälje Brukshundklubb

Lite av varje

Trivselregler

För att vi tillsammans ska få en bra samvaro på klubben så finns det några trivselregler som vi följer:

Fimpar och skräp: Du som röker, släng inte dina fimpar på marken. På klubben rör sig många valpar och som du vet så stoppar de i sig av allt som ligger på marken. Dessutom ser det mycket trevligare ut om det inte ligger fimpar på marken! Skräp slängs i soptunnorna, och skulle du få syn på något skräp som någon annan glömt; plocka upp det så håller vi vårt gemensamma område trivsamt.

Koppel: När du inte tränar så har du din hund i koppel, både på parkeringen och inne på området.

Parkering: Om din hund skäller i bilen ber vi dig parkera antingen med bakluckan mot skogen eller parkera på ängen. Både andra hundar och förare kan tycka att det är obehagligt att bli utskällda när de passerar din bil. Din hund kommer också att vara i bättre form för träning om den inte slösar sin energi på att skälla hela tiden.

Binda upp hundar: Det finns några stolpar innanför staketet där du kan binda upp din hund. Se alltid till att din hund inte kan nå fram till en annan bunden hund. Och så finns det förstås några ställen där du INTE ska binda din hund: i verandastaketet (det håller helt enkelt inte för det) - i träningsredskap som t.ex stegarna på plan (på dem är det meningen att man tränar och det går ju inte om det sitter en fastbunden hund där). Inte heller i vår "spegel" som finns på stora plan.

Till sist: Ha en riktigt trevlig samvaro med din hund!


Träning

På tisdagar är det öppen träning.

Skott: Skotträningar annonseras på klubbens Facebook. Inga regelbundna dagar/tider finns.NettanCella OBS! Eftersom vi har två skjutbanor som ligger i närheten så kan skott från dem förekomma vilka dagar och tider som helst.

Träning med piska: Piska används i träningen och ljudet från piskor kan låta som skott.

Löptikar: Löptikar får träna på IGP-planen och grusplanen mellan lillstugan och ladan. Inom IGP får man tävla med löptikar, på utställningar och mentaltest (MT) får löptikar delta. Det gör att löptiksdoften kan finnas på flera ställen.

Icke medlem: Du som inte är medlem i Södertälje BK får träna enstaka gånger på vår klubb. men tycker du att vår klubb är så fin att du vill träna regelbundet så vill vi att du blir medlem.

IGP: Träningsansvarig för IGP är Tommy Andersson.

Skyddsträning: Kan förekomma alla dagar.


Tänk på:

  Lämna inte godis på planen när du tränat klart.
  Sätt tillbaka plankorna i hindret när du tränat klart.
  Plocka bort eventuella pinnar ni haft med er in på planen, de fastnar i gräsklipparen som går sönder.

Och framför allt: Lycka till med din träning!

Lilla stegen

Belysning på planer/parkering

Belysningen på planerna tänder och släcker du på gaveln av stora stugan.
På sidan som är närmast parkeringen finns den här:
Belysning planer

Belysningen på parkeringen tänder och släcker du via vredet som finns på belysningsstolpen på parkeringen.
Belysning parkering

 

9

Lixa Lager13