Södertälje Brukshundklubb

Om Södertälje bk

Södertälje Brukshundklubb är en lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben, regionalt tillhör vi Sörmlandsdistriktet.

Ideell verksamhet

Vår verksamhet bedrivs ideellt, vilket bl.a betyder att vi inte har några anställda. Allt det du ser, och ibland inte ser, görs av någon på den personens fritid. Sekreteraren som håller reda på alla papper, den som klipper gräset på planerna, kursledaren, alla funktionärer på tävlingar och prov m.m. Vi är tillsammans förenade av vårt gemensamma intresse, hundar, och vi har tillsammans vår klubb Södertälje Brukshundklubb. Vi har ett klubbområde och en klubbstuga som vi gemensamt tar hand om och förvaltar för att kunna ha en plats att utöva det roligaste vi vet på: HUNDERI!

Så hör av dig och berätta vad just du kan hjälpa till med i vår gemensamma klubb!


Klubbområdet

Belysning: Belysnklubbhusetingen på parkeringen tänds och släcks med en knapp på lyktstolpen som står på parkeringen. Planernas belysning sköts från gaveln mot parkeringen på stora stugan. Tänd bara så mycket belysning du behöver för din träning, och släck när du är klar. Låt inte belysningen stå på i onödan. På hörnet av stora stugan finns en lampa som tänds med en rörelsesensor.

Vattentäkt: Klubbområdet ligger på en vattentäkt. När du promenerar med din hund i skogarna omkring klubben så håll ögonen öppna. Ifall du ser något som inte borde ligga i skogen, t.ex skrotbilar, oljetråg m.m så kontakta någon i styrelsen och berätta så tar kommunen hand om det.

Området i övrigt: Håll planerna så städade som möjligt så att de som sköter klippningen kan göra det på ett enkelt sätt. Allt som ligger i gräset; pinnar, apportbockar, hinderplankor, läskburkar, förstör bladen till gräsklipparen. Och de kostar pengar förstås.

Klubbstugan: I klubbstugan är det rökförbud.  Hundar får följa med in i stugan, och du städar förstås efter din hund. Sopborstar finns i städskåpet mitt emot toaletterna, använd dem gärna! Stugan är ju vår gemensamma så då hjälps vi åt med att ta ut soppåsar som är fulla, sopa sandiga golv och annat som man ser behöver göras.

Köket: Vi har ett "öppet kök" -  det finns läsk, godis och kondisbitar i kylen och toast i frysen. Du kan själv gå in i köket och plocka fram det du vill köpa. Betalar gör du via Swish. Köp gärna vårt Fikakort så kan du själv kryssa av när du köper fika.


OM LARMET: Stugan är larmad när den är låst. Om larmet går, ring någon av våra kontaktpersoner som återkallar larmet med en säkerhetskod. Annars blir det utryckning som medför en ganska stor kostnad. Telefonnummer till kontaktpersonerna finns alldeles innanför entrédörren.

En lång historia...

Diplom Klodo 1937Södertälje Brukshundklubb, en av Sveriges äldsta klubbar med snart 90år på nacken. Klubben har en lång och intressant historia som började hösten 1926 hemma hos polisman Ernst Löfgren.

I annexet i klubbstugan finns foton uppsatta bl.a på Södertälje BK:s allra första brukshundchampion schäferhunden Buck. Där finns också foton på de som var med när det hela började. Gå gärna in och titta vid tillfälle.

 

 

Klicka på bilden, texten är hämtad från en jubileumsskrift som gavs ut när klubben blev 75...

Hitta till oss

KARTA
Om du söker via hitta.se:
"Olofsskog, Södertälje" eller
"Gamla Enhörnavägen, Södertälje"
i rutan "Var".
Koordinater: 59.21102, 17.56959
 
Vägbeskrivning:
Från norr - Stockholm:

Fortsätt motorvägen mot Göteborg, ta av vid Södertälje V - trafikplats Vasa. Åk förbi Axa Sportscenter (på höger sida). Kör rakt mot centrum i rondellen. Vid nästa rondell, ta av vänster (skyltat Brukshundklubb). Därefter andra vänster (skyltat Brukshundklubb), alldeles vid en skola/dagis. Kör sakta - respektera hastigheten 30 km genom villaområdet och ut på skogen ca 1,5 km.
Från söder - Nyköping, Norrköping:
Samma som ovan.
Från väster - Strängnäs:
Ta av första avfarten vid Södertälje V. Följ sedan beskrivningen ovan.

Om Oss

Webmasters:
Carita Tallstrand 

Adress m.m:
Södertälje Brukshundklubb
Box 298
151 24 Södertälje

Organisationsnummer: 815600-6119

Bokning av område/stuga: 

Plusgirokonton:
612095-0: Huvudkonto
1084-3: Tävlingskonto, MH, MT