Södertälje Brukshundklubb

Charlotte Hermansen

AtteJag är Allmänlydnadsinstruktör och har hållit på med lite agility (var på det första lägret med Agility med Marie Hansson för instruktörer.) Provat på rallylydnaden och personsök. Tävlar nu med min Hovawart i spår, håller på med specialsök och älskar att baka.

Fråga mig gärna om hur man gör bästa spårfikat.

Madelene Dahlgren

Madde DahlgrenJag heter Madelene Dahlgren instruktör, provledare och uppfödare av rasen Dobermann under prefix Dobvoyage. Jag tävlar aktivt och tävlat bruks spår, lydnads-lydnad men idag mestadels IGP på Elitnivå .
Jag håller gärna tävlingsinriktade kurser och fråga mig gärna om IGP eller Bruksprov .

Maria Holm

Maria HMaria är utbildad Nose Work-instruktör, certifierad av Svenska Nosework-klubben, samt doftprovsdomare och specialsöksinstruktör. Maria tävlar aktivt i Nose Work klass 2. Maria jobbar som hundförare på ett bevakningsbolag sedan 32 år.
Maria har tävlat i sök, spår, lydnad samt BSL

Fråga mig om Nose Work och specialsök! Maila Maria

Marie Eriksson

IMG_1411

I min familj bor det många hundar, just nu 5st border collies. Jag tränar och tävlar lydnad och bruks spår.

Har tidigare tränat person sök och tränat och tävlat  i agility. Något som jag också gillar är att träna special sök.  Dofterna vi tränar på är fyrverkerierbengaler, krut och narkotika.

Jag är utbildat SBK allmänlydnadsinstruktör, och har gått flera special söks kurser, och är nu också avtalsinstruktör inom SBK.

Att hjälpa och utveckla hundägare och hundar tycker jag är jätte roligt och stimulerande.

Att ha en egen flock med hundar är jobbigt men också otroligt lärorikt om man tittar på hur flocken beter sig i olika situationer. Men det är otroligt många tassar att torka.

Marie-Louise Clöve

/bild saknasJag heter Marie-Louise Clöve och är allmänlydnadsinstruktör sedan 70-talet. Tycker mycket om att lära nybörjare, alltså både hunden och föraren är en utmaning. Allt vad man kan göra med hunden är roligt och man blir glad av det. Gillar att klura hur man löser "problemen". Tränar gärna sök, specialsök och spår.

Fråga mig gärna om hur du vardagsaktiverar din hund.

Roland Lönnerbro

Roland LönnerbroMitt namn är Roland Lönnerbro och tycker att det är intressant  med hundens sinnen och förmågor/gåvor. När hunden förstår av sig själv vad ägaren vill få ut av samarbetet. Kicken som instruktör kommer när ägaren och hund får till samarbetet.

Fråga mig gärna om näsa, vind och vittring, vindens inverkan på hundens arbete.

Sten Garpenquist

StenJag har haft och levt med  hund (golden retriever, flatcoated retriever, cockerspaniel, tervuren, storpudel, mellanpudel) sedan 1978.
Lite tävlingsskräck och mycket annat i livet har lett till att jag inte började tävla mer seriöst förrän för ca 8 år sedan.
Jag har nu en kelpietik (Prizma) som blir fyra år i mars. Med henne tävlar jag sök (lägre klass med målet att klara även högre klass i år) och lydnad (nya klass 3, gamla elit). 
Jag har erfarenhet av olika hundtyper såsom skarpa, försiktiga, sävliga och högtempererade. Jag älskar att träna och numera även att tävla.
Jag är som person, tror jag, envis, ödmjuk, prestigelös och glad (med lätt att skratta).
 

Fråga mig gärna om tävlingsskräck.

Susanna Emanuelsson

Susanna Emanuelsson
Jag är rallylydnadsinstruktör och tävlar aktivt med min golden, Frappe. Utöver rally har vi tävlat aktivit i bruks (spår) och lydnad. Vi har också provat WT (working test) för retrievers och klarat godkända resultat. Vi är allätare och provar gärna många grenar.
Jag sitter med i styrelsen vilket jag tycker är jätteroligt och givande. När jag inte tränar hund rider jag.

Fråga mig gärna om rally!

Towe Melander

Towe MelanderHundträning och framför allt grundträning ligger mig varmt om hjärtat. Jag älskar att tävla och det har blivit många tävlingar med mina tre boxrar, främst i rallylydnad i mästarklass samt i lydnad upp till klass 3. Har också tränat sök i flera år.
Jag håller kurser i bl.a allmänlydnad och rallylydnad, coachar dig gärna mot tävling men lika gärna om du i vardagen vill nå samarbete tillsammans med din hund med hjälp av belöningsbaserad och rolig träning.

Prestigelös, målinriktad och positiv personlighet tror jag är värdefulla egenskaper för såväl en tävlingsförare som för en instruktör.
Fråga mig gärna om "att våga börja och att inte ge upp".

Ylva Christensen

/bild saknasMitt namn är Ylva Christensen och jag har två Schäfrar. Jag har tävlat i bruks, IPO under många år med olika hundar. Är intresserad av tävlingsverksamhet och tävlar i dag i IPO. Tycker om att ha tävlingslkurser i bruks eller BSL.

Fråga mig gärna om bruks eller IPO.

Yvonne Brink

Yvonne BrinkJag heter Yvonne Brink och är uppfödare av Rottweiler och har en Chodsky Pes. Har gått specialkurs i dåvarande hundskolan i Sollefteå i valputveckling, och till grund och tävlingsinstruktör. Är också mentalbeskrivare och bruks- och lydnadsdomare. Jag har tävlat i spår. Min egen hund är utbildad hemvärnshund.

Fråga mig gärna om mentalitet och valpar och brukslydnad.

Åsah Calvet

 

Åsa Calvet

Just nu har jag två Australian Shepherd som jag tränar och tävlar i Mondioring, Specialsök och Bruksspår. Min första egna hund var en Australian Shepherd född 2004. Jag har även haft Dvärg Schnauzer, Finsk Lapphund och Lapsk Vallhund. 

 Jag inriktar mig på stödja människor och hundar både i vardag och tävlingsträning. Jag vill försöka minska den naturliga pressen som kommer från samhället, tävlingsinstinkter och sociala media. Alla hundar är bra på olika saker och behöver arbeta utifrån sina förutsättningar. 

Att lyckas kommunicera med en annan art är fantastiskt. Att förstå och träna hundar är mitt största intresse och jag letar hela tiden ny kunskap som kan ge mig en större förståelse för dessa fantastiska djur.

Ni får gärna fråga mig om hundens luktsinne och den senaste forskningen inom hund generellt. 

 

Jaana Rundberg

jaanaJag heter Jaana och min flock består av 5 afrikanska dvärggetter, 3 katter och 2 hundar (Border collie och Engelsk cockerspaniel).
Jag är diplomerad hund- och klickerinstruktör och älskar allt som har med djur & natur att göra. 
 
Att träna hund eller bara umgås med djur är lugnande och inspirerande för mig. Att förstå djurens beteende gör det lättare att kommunicera med dom och 
hundträning handlar just om det, att kommunicera med djur. 
Förutom hundinstruktör är jag även utbildad dansare och har arbetat som danslärare och koreograf i hela mitt vuxna liv. 
Jag gillar att hjälpa både djur och människor och att undervisa har alltid legat varmt om hjärtat. 
 
Att utbilda mig till hundinstruktör är bland det roligaste jag gjort. 
Jag och mina hundar är även certifierade hundekipage i Missing People där jag arbetar ideellt som samordnare för hundgruppen i region ÖST. 
Vi tävlar just nu i lydnad och sök så fråga mig gärna om detta men även om hur man dansar med sin hund, freestyle!

Linda Eriksson

131330589_393224915121036_8427666506463389153_n
Mitt namn är Linda Eriksson, utbildad valp och allmänlydnads instruktör genom SBK. Jag har två Australian Shepherd tikar som jag tränar och tävlar Bruks, lydnad och rallylydnad med. Den äldre av dem, Trixie är även utbildad Terapihund och jobbar med mig som sjukgymnast för barn. Jag tycker det är extra roligt att lära ut och tänka kring våran relation med hunden, tävling i all ära men vi skall ha en bra vardag varje dag med vår hund! Fråga mig gärna om hur det är att en fyrbent som närmsta kollega.

Linda Carveus

image0Jag är Linda Carverus
Jag är utbildad valp och allmänlydnadsinstruktör.
Har haft hund och häst i hela mitt liv. I min flock finns just nu 2st staffordshirebullterrier mor och son som jag tävlar aktivt med i lydnad. Mitt hjärta klappar lite extra för kommunikation, samarbete, träning och tävling både av mig själv och tillsammans med hundarna. Älskar att känna endorfinerna.
Till vardags jobbar jag som säljare av svensk hund och kattmat.
Vill du prata hundfoder eller träning så haffa mig gärna.