Specialsök fortsättning

I denna kurs fortsätter vi jobba vidare med markeringar och sökets delar.

Specialsök är Brukshundklubbens nya gren som kommer bli officiell ca 2022. Under tiden vi väntar kommer det finnas inofficiella prov, men just nu är reglerna inte fastställda (februari 2020). Specialsök är annorlunda än Nosework på så sätt att vi söker efter andra dofter (Röd kong) och att hundens arbete och struktur värderas högre i denna gren. Domaren ska också kunna se hundens markering och bedömer även hundens vilja och intensitet i söket.

Vi kommer gå igenom:

● Markeringar
● Ytsök inne och ute
● Rumssök
● Sök i olika miljöer
● Behållarsök
● Problemlösning

Förkunskaper: Hunden ska ha påbörjat markeringar och känna igen måldoften Röd Kong.

Instruktör: Åsah Calvét

Obs! Nya datum!

Start: Lördag 25/4 10-12

Sen: Tisdagagar 5/5, 12/5, 19/5, 26/5, 2/6