Rallykalender på klubben

Här hittar du tävlingar
SBK Tävling

Championatmärke

Blir din hund champion så kan du beställa ett championatmärke
Championatmärke

Här är länk till beställningsforumlär på SBK:s hemsida

Rally - mästerskap 2019

6-9/6 SM Hallsberg
10/8 Lag-SM Piteå

Mästarklass 100 p

Anna Larsson & Fonzie, 100 p i Mästarklassen.
Se filmen på Youtube

Anna Larsson 100p

Klubbmästerskap i rallylydnad

KLUBBMÄSTERSKAP I RALLYLYDNAD 2019
13 oktober hade vi KM i rally med deltagare i alla klasser.
Tack till domarna Towe Melander och Ida Jansson samt Susanna Emanuelsson som hadet fixat KM.
Och TACK Ida för alla fina priser du skänkte!
KM rally 2019
1:a Carita Tallstrand med Lixa/mästarklass
2:a Jeanette Johansson Wandel med Kyra/fortsättningsklass
3:a Margareta Lindius med Alice/avancerad klass

Om rallylydnad

Skylt rally 2

Rallylydnad är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar.
Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana.
Södertälje BK har ett flertal ekipage som visat framfötterna på tävlingsbanorna och som även gjort fina resultat på SM.
Men framför allt är det en uppskattad träningsform för alla som vill göra något roligt och relationsskapande med sin hund.

Läs mer om rallylydnad här och tveka inte att ta kontakt med oss om du vill ha hjälp att komma igång eller söker träningskamrater.
Mail till oss: rally@sodertaljebk.se

Vi har också en facebook-grupp för Rallyfantaster på klubben.

Så här kan det se ut:

Rally på Södertälje BK:

Kontaktperson:
Susanna Emanuelsson

UTVECKLINGSGRUPPE RALLYLYDNAD - SIKTE PÅ TÄVLING!    FULLTECKNAD
Har du sikte på start i nybörjarklass?  Eller kanske har redan startat, men vill ha coachning och Rallyskylt 1lösa/diskutera tävlingsrutiner, moment eller detaljer? Vi söker 4-5 ekipage som vill ha individuell coaching i rallylydnad.
Målgrupp: detta är kursen för dig som har startat eller vill starta rallyydnadstävling i år. Ni kan nybörjarklassens moment.
Coacher: Towe Melander och Susanna Emanuelsson
Datum: 4 tillfällen a 2,5h i sommar (juni och augusti). Första träffen är 16 juni. Resten av datumen sätter vi tillsammans när vi ses.

Kursinnehåll:
  • individuell planering för respektive ekipage
  •  vi övar startrutiner
  •  vi filar på  både detaljer och helhet
  •  vi kör banor
  •  vi filmar och analyserar
  •  gemensam facebook grupp där vi lägger upp information/filmer

Pris/krav: Medlemskap Södertälje BK. Deltagande är gratis mot att ni ställer upp som funktionärer vid klubbens olika tävlingar vid behov vid något tillfälle. Vi önskar också motiverade och engagerade ekipage som deltar i samtliga tillfällen. Därför vill vi i ansökan ha din motivering varför du önskar delta i utvecklingsgruppen. (se ansökningsformuläret)
Plats: vi håller till på klubben, men kan vid något tillfälle lyfta träningen till andra miljöer. Vi planerar detta tillsammans.

Sporten med skyltar

Rallyskyltar

Skyltar som du kan skriva ut för träning. Här finns också beskrivningar över momenten i de olika klasserna.

Skylthållare och skyltar finns på klubben i rallylydnadsförrådet. Som medlem i klubben kan du låna dem. Koden till låset får du genom att skicka ett mail till rally@sodertaljebk.se

Filmer