Nytt & aktuellt

Lydnadsklass fr o m 2017

Fr o m 2017 kommer klasserna i lydnad att heta Startklass, Klass 1, Klass 2 och Klass 3
Läs de nya reglerna & anvisningar:
Startklass-klass 2 (pdf-dokument)
Klass 3 (pdf-dokument)
Bedömningsanvisningar (pdf-dokument)
Allmänna anvisningar (pdf-dokument)

Filmer där du kan se hur klasserna ser ut
Startklassen
Klass 1

Hur räknas de 1:a pris jag har fått före 2017?
Här kan du läsa om övergångsreglerna.

Film från rankingtävling 2016-02-28 i den internationella klass 3

Ett utdrag från Svenska Brukshundklubbens styrdokument Policy för hundhållning och vår relation till hunden vid uppfostran, utbildning och tävling

"Utbildning och träning av en hund ska bygga på en förtroendefull relation mellan hund och förare. En sådan relation är en förutsättning för framgångsrik utbildning och grundläggs genom en god uppfostran.

En gammal bevingad devis lyder; "Där konsten slutar, tar våldet vid…"

Inom Svenska Brukshundklubben är konsten att umgås med, träna och utbilda hundar under ständig utveckling och i vår organisation tar denna konst aldrig slut…!"

Glad Frappe

Lydnadsklass

Lydnadsklass är öppet för alla hundar, även oregistrerade hundar. Du tränar hunden att utföra olika lydnadsmoment. På tävlingar i lydnadsklass finns fyra klasser och momenten blir svårare för varje klass.

Det här är klasserna:
Startklass
Klass 1
Klass 2
Klass 3

Här kan du läsa litet mer om lydnadsklass.

I lydnad tävlar man även internationellt och Sverige har ett landslag i lydnad. Läs mer om deras olika aktiviteter.

Vittringsapport Sanna3 Hoppapport