Södertälje Brukshundklubb

Charlotte Hermansen

AtteJag är Allmänlydnadsinstruktör och har hållit på med lite agility (var på det första lägret med Agility med Marie Hansson för instruktörer.) Provat på rallylydnaden och personsök. Tävlar nu med min Hovawart i spår, håller på med specialsök och älskar att baka.

Fråga mig gärna om hur man gör bästa spårfikat.

Madelene Dahlgren

Madde DahlgrenJag heter Madelene Dahlgren instruktör, provledare och uppfödare av rasen Dobermann under prefix Dobvoyage. Jag tävlar aktivt och tävlat bruks spår, lydnads-lydnad men idag mestadels IGP på Elitnivå .
Jag håller gärna tävlingsinriktade kurser och fråga mig gärna om IGP eller Bruksprov .

Maria Holm

Maria HMaria är utbildad Nose Work-instruktör, certifierad av Svenska Nosework-klubben, samt doftprovsdomare och specialsöksinstruktör. Maria tävlar aktivt i Nose Work klass 2. Maria jobbar som hundförare på ett bevakningsbolag sedan 32 år.
Maria har tävlat i sök, spår, lydnad samt BSL

Fråga mig om Nose Work och specialsök! Maila Maria

Marie Eriksson

IMG_1411

I min familj bor det många hundar, just nu 5st border collies. Jag tränar och tävlar lydnad och bruks spår.

Har tidigare tränat person sök och tränat och tävlat  i agility. Något som jag också gillar är att träna special sök.  Dofterna vi tränar på är fyrverkerierbengaler, krut och narkotika.

Jag är utbildat SBK allmänlydnadsinstruktör, och har gått flera special söks kurser, och är nu också avtalsinstruktör inom SBK.

Att hjälpa och utveckla hundägare och hundar tycker jag är jätte roligt och stimulerande.

Att ha en egen flock med hundar är jobbigt men också otroligt lärorikt om man tittar på hur flocken beter sig i olika situationer. Men det är otroligt många tassar att torka.

Marie-Louise Clöve

/bild saknasJag heter Marie-Louise Clöve och är allmänlydnadsinstruktör sedan 70-talet. Tycker mycket om att lära nybörjare, alltså både hunden och föraren är en utmaning. Allt vad man kan göra med hunden är roligt och man blir glad av det. Gillar att klura hur man löser "problemen". Tränar gärna sök, specialsök och spår.

Fråga mig gärna om hur du vardagsaktiverar din hund.

Roland Lönnerbro

Roland LönnerbroMitt namn är Roland Lönnerbro och tycker att det är intressant  med hundens sinnen och förmågor/gåvor. När hunden förstår av sig själv vad ägaren vill få ut av samarbetet. Kicken som instruktör kommer när ägaren och hund får till samarbetet.

Fråga mig gärna om näsa, vind och vittring, vindens inverkan på hundens arbete.

Sten Garpenquist

StenJag har haft och levt med  hund (golden retriever, flatcoated retriever, cockerspaniel, tervuren, storpudel, mellanpudel) sedan 1978.
Lite tävlingsskräck och mycket annat i livet har lett till att jag inte började tävla mer seriöst förrän för ca 8 år sedan.
Jag har nu en kelpietik (Prizma) som blir fyra år i mars. Med henne tävlar jag sök (lägre klass med målet att klara även högre klass i år) och lydnad (nya klass 3, gamla elit). 
Jag har erfarenhet av olika hundtyper såsom skarpa, försiktiga, sävliga och högtempererade. Jag älskar att träna och numera även att tävla.
Jag är som person, tror jag, envis, ödmjuk, prestigelös och glad (med lätt att skratta).
 

Fråga mig gärna om tävlingsskräck.

Susanna Emanuelsson

Susanna Emanuelsson
Jag är rallylydnadsinstruktör och tävlar aktivt med min golden, Frappe. Utöver rally har vi tävlat aktivit i bruks (spår) och lydnad. Vi har också provat WT (working test) för retrievers och klarat godkända resultat. Vi är allätare och provar gärna många grenar.
Jag sitter med i styrelsen vilket jag tycker är jätteroligt och givande. När jag inte tränar hund rider jag.

Fråga mig gärna om rally!

Towe Melander

Towe MelanderHundträning och framför allt grundträning ligger mig varmt om hjärtat. Jag älskar att tävla och det har blivit många tävlingar med mina tre boxrar, främst i rallylydnad i mästarklass samt i lydnad upp till klass 3. Har också tränat sök i flera år.
Jag håller kurser i bl.a allmänlydnad och rallylydnad, coachar dig gärna mot tävling men lika gärna om du i vardagen vill nå samarbete tillsammans med din hund med hjälp av belöningsbaserad och rolig träning.

Prestigelös, målinriktad och positiv personlighet tror jag är värdefulla egenskaper för såväl en tävlingsförare som för en instruktör.
Fråga mig gärna om "att våga börja och att inte ge upp".

Ylva Christensen

/bild saknasMitt namn är Ylva Christensen och jag har två Schäfrar. Jag har tävlat i bruks, IPO under många år med olika hundar. Är intresserad av tävlingsverksamhet och tävlar i dag i IPO. Tycker om att ha tävlingslkurser i bruks eller BSL.

Fråga mig gärna om bruks eller IPO.

Yvonne Brink

Yvonne BrinkJag heter Yvonne Brink och är uppfödare av Rottweiler och har en Chodsky Pes. Har gått specialkurs i dåvarande hundskolan i Sollefteå i valputveckling, och till grund och tävlingsinstruktör. Är också mentalbeskrivare och bruks- och lydnadsdomare. Jag har tävlat i spår. Min egen hund är utbildad hemvärnshund.

Fråga mig gärna om mentalitet och valpar och brukslydnad.

Åsah Calvet

 

Åsa CalvetJag har tränat och tävlat hund sedan början på 2000, men har haft hund mycket längre.
Tävlar nu i bruks och lydnad med två Aussie. Älskar att träna hund och utveckla mig själv och andra inom området.
Förutom min allmänlydnadsutbildning är jag Certifierad hundfysioterapeut och mentalfigurant. Under några år jobbade jag även med hundutbildning utomlands, tex i Frankrike. Jag har gärna kurser i allt från valp till detaljkurser i fria följ. Fråga mig gärna om fysioterapi.

Här kan du läsa mer om Åsah