Aktuella kurser

När du anmäler till kurs får du en bekräftelse på att din anmälan gått fram. Var därför noga med att ange rätt mailadress. När du vet att du fått plats i vald kurs och fått kallelse till kursstart ska kursavgift och eventuell medlemsavgift betalas. Medlemskap & medlemsavgifter
Tänk på att din hund ska vara fullvaccinerad för att få delta i kurs.

Saknar du en kurs? Berätta det för oss - gör en intresseanmälan

Viktigt! För att gå kurs hos oss behöver du vara medlem i Södertälje Brukshundklubb
Medlemsavgiften är 720 kr/år. Är du medlem i annan lokalklubb eller rasklubb inom Svenska Brukshundklubben blir avgiften 320 kr/år. Läs mer om medlemskap

Sodertalje BK logga hs

Kurser hösten 2020

Nu går det att anmäla dig till höstens kurser!

Fler kurser kommer upp löpande eftersom.

Klicka på namnet för anmälningslänk och mer information om kursen.

Vi har verkligen sett fram emot att få presentera Brukskurs med Ylva Christensen och Sökkurs med Roland Lönnerbro. Tyvärr sätter Coronasituationen stopp för det i nuläget, men vi hoppas kunna starta dessa kurser senare i höst. Skicka gärna en intresseanmälan så kommer vi kontakta er så fort vi vet mer. Klicka här för att skriva ett mail.

Ni kan också önska kurser som ni saknar på klubben så gör vi vårt bästa för att kunna erbjuda dom! Klicka här

Personspår på olika sätt

med start 3/8 (nytt startdatum)

Instruktör: Åsah Calvet

Vill du utveckla relationen med din hund och göra något kul tillsammans? Blir din hund inte trött eller är understimulerad av andra anledningar. Nosarbete är bästa aktiveringen för att få en hund nöjd.

Rallylydnad - Avancerad och Mästarklass

med start 6/8

Instruktör: Susanna Emanuelsson

Kursen är för dig som har kommit en bit i din träning i rallylydnad. Vi går igenom skyltarna i avancerad och mästarklass, tränar på kombinationer och fokuserar på teknik, position och följsamhet. Vi lägger stor vikt på högerhandling i denna  kurs.

med start 6/8

Instruktör: Åsah Calvet

Vill du också ha en hund som vill vara med dig. En som kan vara med överallt i trygghet och harmoni. En hund som lyssnar på vad du vill. Hur gammal din hund än är, så går det att förbättra er relation och vardagslydnad.

NY! --> Rallylydnad - steg 3, Fortsättningsklass

med start 10/8

Instruktör: Susanna Emanuelsson

Kursen riktar sig till dig om har gått nybörjarkursen (steg1 och steg2) och blickar nu mot fortsättningsklassen. Vi går under kursen genom fortsättningsklassens skyltar, lägger extra fokus på banträning på olika platser. Du ska kunna arbeta med hunden lös utan koppel.

Valpkurs

med start 12/8

Instruktör: Marie Eriksson

Ge din valp en bra start i livet! På vår valpkurs får du lära dig alla delar till en bra relation med din nya familjemedlem.

Tävlingslydnad - Startklass

med start 12/8

Instruktör: Mikael Ivanov

Under kursen går vi igenom samtliga moment som ingår i startklass, vi bygger en bra grund för vidare arbete uppåt i klasserna. Kursen passar nybörjare och dig som har kommit en bit på väg och vill komma vidare med tävlingslydnaden.

Specialsök fortsättning

med start 17/8

Instruktör: Åsah Calvet

Fortsättningskursen i Specialsök är för dig som har en grund i markeringar och sök.

• Vi kommer jobba med:
  • Sniffningsfrekvens, intensitet och uthållighet
  • Störningar i markeringar och sök
  • Sök inomhus, utomhus och godssök
  • Analys, stegringsplan och utvärdering
  • Blindsök och kedjor

Mondioring lydnad - Introkurs
med start 25/8

Instruktör: Åsah Calvet

När det pratas om mondioring läggs största fokuset på skyddsarbetet och lydnaden kommer lite vid sidan av. Det gör att vi glömmer att alla faktiskt kan tävla i lydnad och hoppdelarna.

Den här kursen är för dig som är nyfiken på SBKs nya sport: Mondioring. Vi kommer gå igenom grundtänket i sporten, de olika delarna som går att tävla i och hur det går till. Sedan kommer vi gå igenom momenten och bygga upp banor att träna på.

med start 16/9

NY! --> Specialsök

med start 21/9

Instruktör: Åsah Calvet

Detta är en provform som verkligen tar fart i Sverige och är mycket populär redan innan den blivit officiell. Det är fantastiskt roligt att få samarbeta med sin hund medan de använder sitt fantastiska luktsinne. Det kan inte bli bättre! Målet med kursen är att få en grundläggande förståelse för Specialsök, hundens luktsinne och en praktisk grund att bygga vidare på.

Valpkurs

med start 23/9

Instruktör: Marie Eriksson

Tävlingslydnad - Klass 1

med start 23/9

Instruktör: Mikael Ivanov

Kursen är inriktad på lydnadsklass 1, du får lära dig vilka regler som gäller vid tävling och de olika momenten som ingår för att du ska ha en bra grund för att klara lydnadsklass 1.

Kursen passar dig som har kommit en liten bit på väg inom lydnaden, och vill komma vidare med tävlingslydnaden För dig som aktivt tränar lydnad och ska eller har startat i startklass.

med start 28/10

med start 6/10

Instruktör: Anki Lindholm

I Nose Work får hunden använda sitt främsta sinne, luktsinnet.  Sporten går ut på att hunden och föraren söker efter specifika dofter i olika miljöer. Denna kursen passar dig som siktar mot tävling i Nose Work eller bara tycker om att aktivera din hund på bästa sätt!

Annat kul

92706140_2810860012283185_8612208146368167936_n

Temakväll: Markeringar

Måndag 8/6 kl. 18-21

En kväll för dej som vill få ett bättre utpekande/markeringar av doftgömmor, exempelvis i Nose Work eller Specialsök.

Temakväll Nosework: Utomhussök

Onsdag 15/7 kl. 18-21

Under kvällen kommer vi lära oss mer om doftspridning samt sökstruktur med hänsyn till utomhusmiljön.

Öppen träning: Varje tisdag!

Håll koll på Facebook för mer information!