Aktuella kurser

När du anmäler till kurs får du en bekräftelse på att din anmälan gått fram. Var därför noga med att ange rätt mailadress. När du vet att du fått plats i vald kurs och fått kallelse till kursstart ska kursavgift och eventuell medlemsavgift betalas. Medlemskap & medlemsavgifter
Tänk på att din hund ska vara fullvaccinerad för att få delta i kurs.

Saknar du en kurs? Berätta det för oss - gör en intresseanmälan

Viktigt! För att gå kurs hos oss behöver du vara medlem i Södertälje Brukshundklubb
Medlemsavgiften är 720 kr/år. Är du medlem i annan lokalklubb eller rasklubb inom Svenska Brukshundklubben blir avgiften 320 kr/år. Läs mer om medlemskap

Sodertalje BK logga hs

LekKurser våren 2020

Nu är det dags att anmäla dig till vårens kurser!

Fler kurser kommer upp löpande eftersom.

Klicka på namnet för anmälningslänk och mer information om kursen.

Nosework Fortsättningskurs steg 2
med start 22/1 - Instruktör Maria Holm

En kurs för dig som kommit igång med träningen och som vill fortsätta utvecklas inom Nose Work.

Målet med kursen är att få en fördjupad kunskap i inomhussök, behållarsök och utomhussök.

Nybörjarkurs i Nose Work
med start 26/2 - Instruktör Maria Holm

Nose Work är en fantastiskt rolig aktivering för dej och din hund där hunden får använda och utveckla sitt främsta sinne, nosen.

Målet med denna kurs är att hunden skall kunna identifiera doften Eukalyptus och hitta doften i behållare och i inomhusmiljö.

Specialsök

med start 2/3 - Instruktör Åsah Calvet

Specialsök är fantastiskt kul! En ny provform inom Brukshundklubben. Målet med denna kurs är att få de grundläggande kunskaper som behövs för att träna vidare med sikte mot provstart.

med start 9/1 - Instruktör Åsah Calvet

Vill du också ha en hund som vill vara med dig. En som kan vara med överallt i trygghet och harmoni. En hund som lyssnar på vad du vill. Hur gammal din hund än är, så går det att förbättra er relation och vardagslydnad. Målet med kursen är att få fler verktyg till att förbättra relation och vardagslydnad.

Personspår på olika sätt

med start 26/4 - Instruktör Åsah Calvet

Vill du utveckla relationen med din hund och göra något kul tillsammans? Blir din hund inte trött eller är understimulerad av andra anledningar. Nosarbete är bästa aktiveringen för att få en hund nöjd. Denna kurs passar också den som vill tävla i spår med lära sig olika tekniker för inlärning av spår. Målet med kursen är att ekipaget ska kunna anpassa spårinlärning efter sin hund och sina mål.

Mondioring lydnad och hopp -  Introkurs

med start 18/2 - Instruktör Åsah Calvet

Den här kursen är för dig som är nyfiken på SBKs nya sport: Mondioring.

När det pratas om mondioring läggs största fokuset på skyddsarbetet och lydnaden kommer lite vid sidan av. Det gör att vi glömmer att alla faktiskt kan tävla i lydnad och hoppdelarna.
Den här kursen är för dig som är nyfiken på SBKs nya sport: Mondioring. Vi kommer gå igenom grundtänket i sporten, de olika delarna som går att tävla i och hur det går till. Sedan kommer vi gå igenom momenten och bygga upp banor att träna på.

Fritt följ
med start 18/2 - Instruktör Åsah Calvet

Fria följet är en av grundstenarna i all lydnad. Att få till ett snyggt fritt följ höjer även poängen på alla moment med transporter. Vill du att ni ska bli bättre på det fria följet? Då är det här kursen för Er! Målet med kursen är att få en större förståelse för fria följets olika delar samt välja ett träningssätt som passar ekipaget samt att komma framåt i detaljträningen.

med start 5/3 - Instruktör Åsah Calvet

med start 23/4 - Instruktör Åsah Calvet

Specialsök fortsättning
med start 27/2 - Instruktör Åsah Calvet

I denna kurs fortsätter vi jobba vidare med markeringar och sökets delar. Målet med denna kurs är att komma till en provstart i Specialsök.

Annat kul

Nose Work temakväll : Behållarsök

Onsdag 18 mars kl. 18 - 20.15

Ett perfekt tillfälle för dej som siktar på att utveckla ert behållarsök eller genomföra ett doftprov.

Nose Work temakväll: Inomhussök

Onsdag 22 april kl. 18 - 20.15

Ett tillfälle för dej som vill finslipa ditt inomhussök.

Nose Work temakväll: Utomhussök

Onsdag 20 maj kl. 18 - 20.15

Ett tillfälle för dej som vill utveckla ditt utomhussök.

Seminarium "Starta Träningsgrupp"

Onsdag den 4/12 19-21 - Gratis!

Övriga datum:

Söndag 15/12 12-15
Onsdag 18/1 19-21
Onsdag 8/1 19-21
Onsdag 22/1 19-21

Har du gått kurs på klubben och vill träna, men vet inte hur du ska komma igång? Är det svårt att motivera sig, eller känner du ingen på klubben? Det ska vi göra något åt!

Du är välkommen att komma på ett eller flera tillfällen. Dyk upp som du vill och kan!