Aktuella kurser

Här hittar du våra kurser som är på gång eller planerade.
När du anmäler till kurs får du en bekräftelse på att din anmälan gått fram. Var därför noga med att ange rätt mailadress. När du vet att du fått plats i vald kurs och fått kallelse till kursstart ska kursavgift och eventuell medlemsavgift betalas. Medlemskap & medlemsavgifter
Tänk på att din hund ska vara fullvaccinerad för att få delta i kurs.

Sodertalje BK logga hs

Nose Work - vad är det?

Nose Work är en spännande hundsport från USA. Det handlar om doftdiskriminering och hundens nos goldenfantastiska luktsinne. De dofter som hunden ska markera är Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel. Tävlingsmässigt är det fyra olika moment: lådsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerade eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete.
Svenska Nose Work-klubbens hemsida kan du läsa mer om denna nya och spännande sport.

Aktuella kurser

VALPKURS

Vi tränar tillsammans under positiva förutsättningar. Vi tränar kontakt och samarbete, enkla lydnadsövningar som sitt, ligg, gå fint i koppel och att valpen ska komma när jag kallar på den.

Antal tillfällen: 6 st

Kursstart: Torsdag 30/8 kl 18.30-20.30

Övriga kursdagar:
4/9, 13/9, 20/9, 27/9 och 4/10
Tid: 18.30-20.30

Instruktör: Christine Vikman

Kurspris: 1000kr + ev.medlemsavgift

BRUKSLYDNAD
Kursen riktar sig till ekipage som vill satsa på att tävla i någon bruksgren. Kursen individanpassas så alla ambitionsnivåer är välkomna. Dock är  ett krav att hunden uppskattar belöning i klubbmiljö.

Kursen behandlar:
-Belöning - aktiv och passiv - omvänt lockande
Aktivitetsnivå - fokus - omvänt lockande
-Delar och helhet
-Planering
-Förberedelser till moment
-Inför tävling
-Problemlösning

Moment som ingår:
Linförighet/Fritt följ, Framförgående, Inkallning, Läggande under gång, Apportering, Hopp, Kryp, Budföring, Platsliggning

Kursdatum: 27/8, 3/9, 10/9, 17/9, 24/9 och 1/10
Tid: 18.30-20.30

Instruktör: Åsah Calvet

Kurspris: 1400kr + ev.medlemsavgift

NOSE WORK NYBÖRJARKURS
Kom och lär din hund Nose Work. Alla hundar kan göra denna roliga aktivering som fr.o.m 1/1 2017 är en tävlingsgren under Svenska Kennelklubben. Nybörjarkursen innehåller introduktion av söksystem, doft, behållarsök och inomhussök. Ni behöver inga förkunskaper.

Antal tillfällen: 3. Tid per kursgång: ca 2 timmar.

Kursdagar: 11/9, 18/9 och 25/9
Tid: 18-19.30

Instruktör: Maria Gabrielsson,
SNWK-instruktör och SNWK-domare

Kurspris: 1800kr (inkl.material) + ev.medlemsavgift

NOSE WORK FORTSÄTTNINGSKURS
Vi utvecklar söket och introducerar utesök och fordonssök. Vi fortsätter med att få hunden doftsäker

Kursdagar: 11/9, 18/9 och 25/9
Tid: 19.30-21

Instruktör. Maria Gabrielsson
SNWK-instruktör och SNWK-domare

Kurspris: 1800kr (inkl.material) + ev.medlemsavgift

RALLYLYDNAD NYBÖRJARKURS
Rallylydnad är glädje och samarbete tillsammans med din hund, kom och prova denna roliga hundsport hos oss!
Mål med kursen: Kursen är för dig som är nyfiken på rallylydnad men har inga förkunskaper i grenen. Vi lär oss rallylydnad från grunden, både teoretiskt och praktiskt. Vi övar på samtliga moment i nybrjarklassen och bygger banor med nybörjarskyltar. För dem som önskar är kursen tävlingsförberedande. Här får du jobba och öva på samarbete, kontakt och glädje tillsammans med din hund.
Förkunskaper: Genomgången allmänlydnadskurs/valpkurs/unghundskurs eller på annat sätt har grunderna i linförighet/inkallning/sitt/ligg/stå.
Hundens ålder vid anmälan: från ca 1 år.

Kursstart: Söndag 19/8
Kursen går på söndagar kl 15-17
Övriga kursdatum: 26/8, 2/9, 9/9, 16/9 och 23/9
Vi tränar utomhus vid klubbstugan så länge vädret tillåter.

Instruktör: Susanna Emanuelsson. Susanna tävlar aktivt för Södertälje BK
Kurspris: 1200kr  + ev.medlemsavgift

RALLYLYDNAD TÄVLINGSFÖRBEREDANDE Nybörjar- och Fortsättningsklass
Finslipa formen! Detta är kursen för dig som vill förbereda er för tävlingsstart i nybörjar- eller fortsättningsklass i rallylydnad. Vi tränar på
* Nybörjar- och fortsättningsskyltar i olika kombinationer
* Startrutiner
* Belöningssystem
* Tempo-växlingar
* Finslipar grundfärdigheter/positioner
* Olika typer av avdrag
* Vi tränar hela banor
Plan B: när något går fel, vad gör du då? och vad du inte ska göra.
Förkunskaper: Genomgången kurs i nybörjar-eller fortsättningsklass.

Kursstart: 19 augusti kl 17-19
Övriga datum 26/8, 2/9, 9/9, 16/9 och 23/9

Instruktörer: Susanna Emanuelsson och Towe Melander

Kurspris: 1400kr + ev.medlemsavgift

Kursanmälan

Välkommen med din kursanmälan.

Fält märkta med * är obligatoriska.
Information om medlemskap, se länk ovan

Bekräftelse på din anmälan kommer via mail, var noga med att ange din mailadress rätt.